понедельник, 3 августа 2020 г.

Який український рушник купити необхідно

Весілля в українському стилі неможливе без безлічі традиційних атрибутів, і один з ключових - вишитий рушник. Більш того, весільний рушник, вдало прижився і століттями залишався важливим атрибутом урочистого обряду незалежно від вірувань і переконань.

Але на запропонованих інтернет-магазином «Хрестик» вишитих рушниках переважає традиційна для українських вишивок складна і багатошарова символіка. Наші українські рушники вишиті в різних техніках: рахунковий хрестик, низинка або рахункова низь, гладь і лічильна гладь шовковими нитками.

Тут і дерево роду в оточенні парних птахів, і добрі побажання, закодовані в квітково-рослинних орнаментах. Парні візерунки-обереги у вигляді хрестів або стародавні - у вигляді стилізованих дерев.

Важливим елементом вишитого весільного рушника вважається кільце або вінок з ініціалами молодят всередині.

Якщо Ви не знайдете своїх ініціалів або побажаєте купити весільний вишитий рушник з цілком певною символікою, зверніться до наших менеджерів, адже асортимент магазину поповнюється постійно. Якщо у нас прямо зараз немає потрібного Вам варіанту, але у Вас є час почекати виконання замовлення, ми знайдемо майстриню, яка вишиє весільний рушник згідно з Вашими побажаннями. Звичайно, терміни і вартість такої роботи обумовлюються персонально. І повірте, "весільний рушник", вишитий спеціально для Вас буде коштувати кожної хвилини очікування і кожної витраченої гривні, а весілля в українському стилі стане незабутньою подією у Вашому житті.

Який український рушник купити необхідно, скільки їх треба за традицією, і як це зробити у нас?

За стародавніми традиціями українські дівчата не дарма вишивали десятки українських рушників, і хоча зараз ритуали спростилися, необхідно згадати хоча б найнеобхідніші.

Вінчальний рушник («рушник під ноги»)

Кращим варіантом буде широкий рушник з геометричним або рослинним орнаментом, без кілець і птахів, обов'язково з вільною від вишивки середньою частиною. Не обов'язково бути забобонним і вірити в прикмети, щоб не бажати наступати ногами на любовно зроблену вишивку, навіть якщо за традицією стелять рушник під ноги.

Союзний рушник (для зв'язування рук)

Весільний рушник, яким пов'язують руки хлопця і дівчини під час вінчання, тут будуть доречні і родове дерево, і обереги, і птиці, і вінки, і кільця з ініціалами, і слова з добрими побажаннями.

Український рушник під коровай (хлібосольний рушник)

Ніяких обмежень. Традиційно саме рушник під коровай розшивають багато, як символ благословення і майбутнього достатку молодих.

Божники, або вишитий рушник для ікон.

Зазвичай найяскравіші, хоча не обов'язково великого розміру, ці українські рушники для ікон прикрашають ікони в руках молодих під час вінчання.

Важкувато для початку? :) А насправді для весільного обряду вам необхідно придбати всього п'ять українських вишитих рушників: 1 під ноги, 1 під коровай, 1 для зв'язування рук і 2 рушника на ікони. Менеджери нашого магазину із задоволенням допоможуть Вам підібрати весільний комплект або окремий рушник. Купити потрібний весільний рушник - якісний авторський або традиційний, з кращою вишивкою і за прийнятною ціною найкраще у нас, в інтернет-магазині «Хрестик».

Традиційний український вишитий рушник - це неповторна мелодійна пісня, яка яскравою ниткою проходить через все життя людини, стаючи неймовірно важливою складовою численних народних обрядів і ритуалів. 
 
Навіть пройшовши через століття, вишитий український рушник і сьогодні символізує щирість, чистоту і глибину людських почуттів. 
 
Рушниками можна прикрасити кути з образами, на рушники ставлять хліб, саме вишитим рушником і традиційним «хлібом-сіллю» зустрічають гостей, і вишитим рушником скріплювали значущі угоди та договору, це цінний сувенір. 
 
Жодне урочиста подія наших прадідів не обходилося без наявності вишитих рушників. Так, вирушаючи в далеку дорогу, мати неодмінно давала синові вишитий власними руками рушник, який захищав і оберігав його від бід і напастей. 
 
Рушники, виконані карпатськими рукодельницами в традиційних гуцульських кольорах - червоному, жовтому, блакитному і чорному стануть відмінним подарунком, справжнім оберегом вашим близьким, знадобляться для проведення українських свят та урочистих подій - вишитий рушник на весілля купити .
 
Купуючи рушники в нашому магазині ви купуєте товар високої якості, який безперечно стане найважливішим і колоритним прикрасою будь-якого торжества.

Комментариев нет:

Отправить комментарий